Пилаф с пуешко месо

вход през zajenata.bg
Пилаф с пуешко месо
admin
Добавена от: admin
8536
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

150 г ориз
300 мл гореща вода
1 глава кромид лук
1-2 моркова
сол
смлян черен пипер

200 г сварено месо (пуешко, пилешко)

В тенджера с дебело дъно се сипват 300 мл гореща вода и оризът.
Посолява се и след завирането се разбърква.
Огънят се намалява и оризът се вари 10- 15 минути без капак и без да се разбърква.
В това време в тиган се задушават ситно нарязаният лук и настърганите на едро ренде моркови (5-8 минути).
След като оризът попие водата по повърхността, се прибавят нарязаното на кубчета месо и задушените лук и моркови.
Ястието се разбърква и се задушава под капак 10-12 минути.
Посолява се и се подправя със смлян черен пипер и магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft