Кулинарни рецепти » Задушени пуешки гърди

 Задушени пуешки гърди

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г месо от гърдите на млада пуйка
• 3 с.л. разтопено краве масло
• 3 с.л. олио
• 3 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 3-4 чушки от сурова туршия
• 2-3 домата от консерва
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото от пуйката на парчета и го задушаваме в сгорещеното олио заедно със ситно нарязания лук. Наливаме 1 непълна ч.ч. топла вода и след 3-4 мин отстраняваме огъня.

Посоляваме на вкус, поръсваме с червения пипер и наливаме още 1 ч.ч. топла вода. Разбъркваме енергично с дървена лъжица и връщаме ястието на огъня.

Захлупваме и задушаваме, докато месото започне да омеква. Добавяме чушките, нарязани на колелца, и обелените и нарязани на едро домати. Продължаваме да задушаваме на умерен огън, докато месото омекне напълно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало