Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушени броколи в масло

Задушени броколи в масло

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Задушени броколи в масло
Снимка: Нели
1 / 3
18/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Има много начини да приготвите броколи, но този ни звучи като най-правилният"

Необходими Продукти

  • броколи - 1 глава
  • масло - 60 - 80 г
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете броколите и ги сложете да се сварят на пара за 10-15 минути. Кипнете около 1 л вода в голяма тенджера.

Отгоре сложете метален гевгир или съд за варене на пара, сипете броколите вътре и похлупете.

Извадете омекналите броколи и веднага ги разбъркайте с маслото и подправките.

По желание може да загреете маслото в голям тиган и да прибавите броколито с 2-3 с.л. гореща вода. Сложете капака и задушавайте за 10-тина минути.

Накрая отново овкусете с подправки и поднесете като гарнитура или самостоятелно ястие, като ги залеете със сос по избор - майонезен сос, млечен сос, сос от сирена, доматен и т.н.

Задушените броколи в масло са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
58
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mariane
Mariane
Лимоновият сок се добавя във водата, в която варите броколито.
02.12.2015 08:54
6
Миглена
Миглена
И за да запази зеления си цвят,се добавя лимонов сок
26.03.2013 17:54
16
3
1
Покажи всички подкоментари