Кулинарни рецепти » Варени раци с лимонов сок

 Варени раци с лимонов сок

Продукти: (за 5 порции)

• 15 рака
• 3 моркова
• 1 парче целина
• 2 корена от магданоз
• 1 корен пащърнак
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме морковите и целината на кубчета. Слагаме ги в тенджерка заедно със ситно нарязаните пащърнак и магданозени корени. Заливаме с 1 л вода, прибавяме дафиновия лист и сол на вкус и загряваме. Когато водата заври, пускаме раците и варим 20 мин.

Остраняваме съда от огъня и оставяме раците да престоят още 10 мин в бульона. Изваждаме ги, отцеждаме и отделяме месото от щипките и опашките. Разпределяме го в чинии за сервиране и заливаме с лимоновия сок, разбит заедно с олиото. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало