Автор
Woman.bg

Направете сандвича си по-здравословен с тези диетични съвети

Най-добрата формула за отслабване: контролирайте калориите си.

И вие го знаете, и ние го знаем – и проучване след проучване също го доказват.

Четири хранения по 400 ккал на ден ви помага да отслабнете без да стоите гладни. С плана „400 ккал на ядене”, ще се научите да виждате доброто хранене през призмата на 400-те ккал, без значение дали е когато приготвяте храна вкъщи или ядете навън.

Следвайте тези прости правила, за да си направите вкусен бургер само за 400 ккал – точното количество, за да отслабнете и да сте заситена.

1. Изберете по-тъмни зеленчуци – колкото е по-тъмен зеленчукът, толкова повече хранителни вещества има в него. Сложете на сандвича си повече от тях, тьй като те са нискокалорични. Изберете спанак пред салатата айсберг и червени чушки пред жълтите за повече витамин А. Още добри предложения: червн лук, кисели краставички, домати и люти чушлета.

2. Настъргвайте сиренето, за да спестите ккал – Изберете настъргано сирене – то се разнася по-лесно, и по този начин използвате по-малко количество, а получавате същия вкус. Порция с размера на палеца ви (около 2 с.л.) е 50 ккал.

3. Възползвайте се от чистото телешко – То има същото количество калории, но е с по-високо съдържание на желязо и цинк. Изберете такова с 95% крехко месо (5% сланина) важно е и хлебчето да е не повече от 120 гр., с размера на шайба за хокей – около 145 ккал. На всеки 5% повече сланина добавяте около 30ккал.

4. Използвайте червени продукти за намазване – Кетчупът и салцата съдържат по 15 ккал на супена лъжица; сосът за барбекю – около 25 ккал. Една с.л. майонеза? Невероятните 100 ккал!

5. Изберете 100% пълнозърнести пшенични хлебчета – пълнозърнестите пшенични хлебчета ви дават повече вкус и засищащи фибри (около 2 гр) за същия брой калории (120) като картофените хлебчета.