Следва

Гениални прости неща - Витаминозно зареждане

Гениални постни неща - Тиквички с ориз и зелен боб

Като че ли последната седмица преди Великден е най-трудна откъм постния режим...

Food преди 14 години

Като че ли последната седмица преди Великден е най-трудна откъм постния режим. Вече си на етап: Изядох всичко постно на този свят!

Малко по-трудно е да си приготвиш сам ястие, лишено от всякакъв животински продукт, поради простата причина, че рядко се сещаш какво да бъде то, как да го направиш, а и риска от несполучливият му край е трагичен.
Ако все пак ги готов за такова предизвикателство пренебрегвайки богатото разнообразие на ресторанти със специално постно меню, био магазини и пр. , нашето предложение са пълнени тиквички с ориз и зелен боб.
Бързо лесно и достатъчно вкусно!

1 с. л. зехтин
1 скилитка чесън, нарязана на много ситно
500 гр зелен боб
2 домата, обелени и нарязани
2 с.л. нарязан на ситно джоджен
100 гр обезкостени маслини
200 гр ориз
5-6 тиквички

В загрят зехтин се запържва чесъна и се добавя измития ориз. Изсипваш боба и заливаш с 2 ч. ч. вода. Ври с капак, докато омекнат бобчетата, след което махаш капака, за да се изпари част от течността. Ред е на доматите, маслините и джоджена. Тиквичките се срязват на две по дължина, леко се издълбават, а вътрешността може да се прибави ситно нарязана към врящия фасул. Пускат се за 2 мин. във вряща подсолена вода, отцеждат се и се пълнят с приготвеният току-що ориз със зелен боб. Слагат се в тавичка и се запичат за 20 мин.

Лесно е!
 

More from View Sofia

More Food