Следва

Пеперуди във въздуха

Ръжени палачинки

За това здравословно изкушение ти трябват: 2 яйца, 1 ч чаша нискомаслено прясно мляко 0.1%, бакпулвер 1 п, сол...

Food преди 12 години

Обявяваме официално сезона на "леките" жени и леките храни за открит. И съвсем целенасочено ще действаме в посока стабилно и здравословно гурме с рецепти от истински познавачи и любители на темата.

В карето всяка вечер в продължение на няколко седмици ще намираш по една вкусна здравословна идея за позлезно хапване. Днес започваме с питателна закуска.

Ръжени палачинки


За това здравословно изкушение ти трябват: 2 яйца, 1 ч чаша нискомаслено прясно мляко 0.1%, бакпулвер 1 п, сол, щипка бакпулвер, пълнозърнесто ръжено брашно, което можеш да си купиш от магазин Слънце Луна.

Ако обичаш ароматните поправки, добави малко ванилия или пък канела, докато бъркаш тестото. За екзотичен вкус може и индийско орехче или джинджифил.

Загрей тефлоновия тиган, който само леко можеш да намазниш със зехтин и сложи един черпак от сместта в него, после разлей по целия тиган. Печи от двете страни до златисти оттенъци. Тези палачинки се обръщат по-лесно, отколкото „белите”, но пак ще ти трябва специален инструмент за целта, с който всичко става професионално.

Сервирай с бабин мед или поръси готовите палачинки с малко кафява захар.

Вървят чудесно с чай от жасмин!

More Food