Постинг
01.05.2012 10:22 -
Вкусна диетична палачинка
Автор: pitagorid
Категория: Рецепти
Прочетен: 12494 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 01.05.2012 22:43
Прочетен: 12494 Коментари: 4 Гласове:
16
Последна промяна: 01.05.2012 22:43
Вкусна диетична палачинка
Днес ще ви предложа как да си направите една вкусна диетична палачинка.
Прави се много лесно и бързо, но най-важното е, че е много здравословна и я препоръчвам на всички, които искат да отслабват или да задържат теглото си в разумни граници.
Необходими продукти:
1. 2 супени лъжици ситно смлени овесени трици,
2. 2 супени лъжици ситно смлени пшеничени трици,
3. 1 яйце
4. 50 милилитра прясно мляко
5. 50 g натрошено сирене (може и с растителни мазнини)
Фиг.1
Необходим ви е и тиган за печене без мазнина. Може тефлониран, но най-добре е от онези със специално покритие (Скъпи са, но са изключително дълготрайни и си заслужават инвестицията).
Всъщност важното е да не загарят, защото в състава на палачинката има яйце и мляко.
Фиг.2
Начин на приготвяне:
Смесваме всички продукти в купичка и много добре размесваме сместа до получаване на еднородна маса. Продуктите са дозирани така, че да се получи правилната консистенция, не много гъста, но и не много рядка каша.
Фиг.3
Предварително загряваме тигана на силен котлон.
Изсипваме готовата смес в силно загретия тиган и я разстиламе на равномерен слой за да приеме еднаква дебелина и кръгла форма.
Фиг.4
Приготвяме си тефлонирана бъркалка за обръщане на палачинката.
Фиг.5
Печем палачинката от едната страна около 3 минути. Все пак внимаваме да не я изгорим. С помощта на тефлоновата бъркалка внимателно я обръщаме за да се изпече и от другата страна
Фиг.6
Изключваме котлона и оставяме палачинката да се изпече и от другата страна отново за около 3 минути. Готовата палачинка изваждаме с бъркалката от тигана и си я поставяме в чинийка
Фиг.7
Гарнираме палачинката по избор.
Можете да си я намажете с маргарин.
Можете да си я подсладите с мед.
За по-претенциозните като мен можете за използвате колбас и(или) кетчуп.
А можете да си я консумирате и в натурален вид, поръсена леко със сол или пикантина.
Фиг. 8
Приятна закуска. Палачинката е наистина вкусна, макар и направена от трици. Опитайте и сами ще се уверите.
Фиг.9
Забележка:
Същата палачинка можете да направите и без да слагате вътре сирене. В този случай, леко посолете сместа. Вкусовите й качества остават същите. За тези които искат да експериментират, вместо сирене, могат да използват и други добавки (ситно нарязани маслини, извара, ситно нарязан колбас и т.н)
До нови срещи
Днес ще ви предложа как да си направите една вкусна диетична палачинка.
Прави се много лесно и бързо, но най-важното е, че е много здравословна и я препоръчвам на всички, които искат да отслабват или да задържат теглото си в разумни граници.
Необходими продукти:
1. 2 супени лъжици ситно смлени овесени трици,
2. 2 супени лъжици ситно смлени пшеничени трици,
3. 1 яйце
4. 50 милилитра прясно мляко
5. 50 g натрошено сирене (може и с растителни мазнини)
Фиг.1
Необходим ви е и тиган за печене без мазнина. Може тефлониран, но най-добре е от онези със специално покритие (Скъпи са, но са изключително дълготрайни и си заслужават инвестицията).
Всъщност важното е да не загарят, защото в състава на палачинката има яйце и мляко.
Фиг.2
Начин на приготвяне:
Смесваме всички продукти в купичка и много добре размесваме сместа до получаване на еднородна маса. Продуктите са дозирани така, че да се получи правилната консистенция, не много гъста, но и не много рядка каша.
Фиг.3
Предварително загряваме тигана на силен котлон.
Изсипваме готовата смес в силно загретия тиган и я разстиламе на равномерен слой за да приеме еднаква дебелина и кръгла форма.
Фиг.4
Приготвяме си тефлонирана бъркалка за обръщане на палачинката.
Фиг.5
Печем палачинката от едната страна около 3 минути. Все пак внимаваме да не я изгорим. С помощта на тефлоновата бъркалка внимателно я обръщаме за да се изпече и от другата страна
Фиг.6
Изключваме котлона и оставяме палачинката да се изпече и от другата страна отново за около 3 минути. Готовата палачинка изваждаме с бъркалката от тигана и си я поставяме в чинийка
Фиг.7
Гарнираме палачинката по избор.
Можете да си я намажете с маргарин.
Можете да си я подсладите с мед.
За по-претенциозните като мен можете за използвате колбас и(или) кетчуп.
А можете да си я консумирате и в натурален вид, поръсена леко със сол или пикантина.
Фиг. 8
Приятна закуска. Палачинката е наистина вкусна, макар и направена от трици. Опитайте и сами ще се уверите.
Фиг.9
Забележка:
Същата палачинка можете да направите и без да слагате вътре сирене. В този случай, леко посолете сместа. Вкусовите й качества остават същите. За тези които искат да експериментират, вместо сирене, могат да използват и други добавки (ситно нарязани маслини, извара, ситно нарязан колбас и т.н)
До нови срещи
Тагове:
Следващ постинг
Предишен постинг
Търсене
Блогрол