2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. dobrota
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
Прочетен: 6904 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 09.05.2009 16:06
Това е хляб, подходящ както за хора с наднормено тегло, така и за диабетично болни, но с успех може да се консумира от всички , които обичат ръженият хляб. Често го приготвям, не само заради това , че е много вкусен, но е и много полезен. Ето необходимите съставки:
- 400 гр. ръжено брашно
- 400 гр. типово брашно
- 200 гр. бяло брашно
- 2 чаши вода
- 1 с.л. сол и 1 с.л. оцет
- 1 пакетче пресна мая
- 1 яйце
- 3 с.л. кисело мляко
- 1 с.л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: В малък съд поставяме разбитата мая с малко вода и 5-6 лъжици брашно до получаване на рядка каша, която оставяме да втаса около 30 мин. В голям съд сипваме бухналата мая, брашната с водата и останалите продукти и месим до получаване на гладка тестена маса. Покритото тесто го оставяме да втасва 4-5 часа при температура над 18 градуса. След втасване го разделяме на парчета и оформяме хлебчетата, които отново втасват около 1 час , покрити с кърпа. В нагрятата фурна напръскваме малко вода , поставяме съда с тестото и печем 30 мин. при температура 180 градуса. Изпеченият хляб се напръсква с вода и се покрива с кърпа. Приятен апетит!
Както виждате това е един красив хлаб, но още по-красиви и стойностни са картините на мойта приятелка Илиана. Вижте един видео клип с картини от нейната последна изложба.Филмът е придружен с песни на Андреа Бочели. Кликнете върху стрелката и се наслаждавайте на тези вълшебни картини.
Хляб с маслини в хлебопекарна
Зима иде, хляб няма, зрелищата изтъркани...
Нали знаеш ,че лесно ми потичат сълзи ,та разбираш състоянието в което се намирам!
Благодаря за изключителния приятелски жест , но
се опасявам ,че трябва да направя една зебележка- просто трябва да се заличи адреса на кантората ми ако е възможно веднага!
Прегръщам Ви със Златко с обич!:)
Винаги съм знаела ,че сте от приятелите който
остават такива ,защото са истински!:)
Целувам Ви!)Бъдете щастливи!
Разкошна рецепта!
Хапвала съм твоите вкусни и разнообразни домашни хлябове и мога да кажа ,че са фантастични-не само вкусни , но и оригинални!
ТОЛКОВА ЩАСТЛИВА НЕ СЪМ БИЛА ОТДАВНА!
Още веднъж благодаря за приятната изненада и
още един път за това ,че се съобразихте с исканията ми и заличихте служебния ми адрес!:)
ОБИЧАМ ВИ!:)))
16.01.2009 07:55
Рецептата ми допадна ,но най- много клипа!