Автор
Woman.bg

Здравословно печиво с овесени ядки за закуска

Продуктите, които предлагаме в рецептата, могат да варират в зависимост от личните ви вкусови предпочитания. Така предложената рецепта за запечени овесени ядки е за 6 порции и не е твърде сладка. Приготвянето й изисква не повече от 40 минути.

Необходими продукти:

2 ½ ч.ч. овесени ядки
½ ч.ч. фини овесени ядки
2 ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сол
½ ч.л. канела
2 ч.ч. прясно мляко
1 разбито яйце
½ ч.ч. сок от ябълка
½ ч.ч. кисело мляко
2 меки банана, смачкани с вилица
½ ч.ч. счукани орехи
1 ч.ч. кокосови стърготини



Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180С до 200С.

Смесете овесените ядки, бакпулвера, солта и канелата в голяма купа и ги оставете за малко настрана.

В друга купа смесете млякото, яйцето, ябълковия сок и киселото мляко. Добавете тази смес към сухите съставки.

След като разбъркате добре, добавете бананите, орехите и кокосовите стърготини.

За всеки случай сложете хартия за печене в тавичката, която сте избрали да използвайте. Изсипете сместа, заградете я отгоре и я печете 20 минути.

Извадете тавата, разбъркайте овесената смес и пак я сложете да се запича за още 20 минути, докато не започне да покафенява леко.

Разрежете като обикновен сладкиш и гарнирайте по желание. Ние предпочитаме печените ядки с много, много мед, но вкусни опции са домашно сладко, фъстъчено масло, банан, малинки, пудра захар...