Необходими продукти:

10 филии многозърнест хляб

2 шепи смес от пилешко филе, гъби, домати, маслини, лук, чушка, чесън, пресен босилек, обезмаслено сирене и малко зехтин

Начин на приготвяне:

Намалявате с малко зехтин тавичката, в която ще печете пицата. Смесвате начупения пълнозърнест хляб с млякото на дъното. Сипете останалата част от зехтина. И започвате да редите : Нарязано пилешко филе, домати, гъби, лук, обезмаслено сирене. Отгоре поръсвате с пресния босилек, нарязана сурова чушка и маслините.



Защо е диетична?

1. Многозърнестия и пълнозърнестият хляб са с по - нисък гликемичен индекс от бялото тесто за повечето пици. Така инсулиновия пик, който следва при консумацията на обикновена пица тук липсва.

2. Фибрите в зеленчуците и най - вече суровата чушка подобряват храносмилането и още повече забавят горната инсулинова реакция.

3. Протеина в пилешкото има нужда от сложните въглехидрати, които му доставяте, за да се усвои.

4. Мазнините са сведени до минимум и са от зехтина, който съдържа важната омега 6 линолеева мастна киселина (която дори спомага топенето на мазнините и контролира нивата на холестерола)

За диетичната пица толкова. Все пак ако сте на диета не яжте повече от едно парче. Дозата прави отровата. Да ви е вкусно от bgpizza.blogspot.com.